In Hanoi
Mensen!
Alles gaat goed hier in Hanoi. Het was een lange reis hier naartoe, meer dan 24 uur. Tijdens de 3e vlucht heb ik al email adres en telefoonnummer uitgewisseld met een andere backpacker. En tijdens mn laatste vlucht zat een er Canadese student naast me die tijdeljk in Hanoi woont. Hij heeft me wat dingen verteld en opgeschreven over Hanoi, heel handig! Hij was ook zo aardig om me met de taxi af te zetten in het oude gedeelte van de stad waar alle hostel zich bevinden, nadat het visum en geld was geregeld. Heb direct een bed geregeld, hij ging verder. Op mn kamer die ik deel met nog 5 andere mensen was net iemand aangekomen die op dezelfde vlucht zat. Ben met hem nog een Vietnamees biertje gaan drinken in een bar naast het hostel, zo snel gaat dat hier :). Daarna gaan slapen wat wel even wennen is met 5 andere personen die je niet kent. De 1 snurkt en een ander stel doet dingen die jenormaal in een 1-persoonskamer zou doen. Gelukkig liggen de oordoppen binnen handbereik.
Ik ben net terug uit de stad. We zijn met zn drieen, ik en twee roommates de stad gaan verkennen. Hebben iets van 4 uur gelopen en onder andere het Ho Chi Min maussuleum gezien, helaas was ie gesloten. Heel bezonder en indrukwekkende stad. Er gebeurt zo veel. Mensen verkopen watertjes, de ander verkoopt loten en een ander heeft een kansloos noodle verkoop ding. Het is wel een raar gevoel wanneer je door de stad loopt, alleen (wel met twee andere die je nog maar net kent) tussen al de chaos, geeft je wel een kick als je erover nadenkt dan!
Nu ik de stad een beetje heb gezien denk ik hier nog 3 of 4 dagen te blijven. Het hostel organiseerd tours naar Sapa en/of Halong Bai. Weet nog niet of ik dat via het hostel ga doen of gewoon zelf met wat andere mensen, denk het laatste. Ik ga nu maar even een nap nemen, toch wel jetlag. Ben twee keer het donker ingevlogen tijdens mn reis naar Hanoi.
Foto's zal ik binnenkort uploaden op facebook.
DOEI!!
Zelfs ik krijg er al een kick van als ik je eerste verhaal zo lees! Blij dat alles is goed gegaan en benieuwd naar je volgende verhaal! Kus LY
Dat klinkt allemaal goed! Let goed op je oordoppen, die lijken mij vrij belangrijk. Dikke X uit het kouder wordende Nederland. (Wie weet, hebben we nog geschaatst voor je terugkomt.)
Rijk, wat ben je toch een avonturier maar denk wel dat je na al die rijst straks best weer zin hebt in een lekkere andijviestampot met spekjes! ik blijf je volgen X
Ha lieve Rijk, hoe gaat het met je jongen? Heb je eerste ervaringen in Hanoi voorgelezen gekregen door Fee. Klinkt goed hoor! Hier ligt inmiddels een pakje sneeuw en gaat het flink vriezen vannacht. Nederland was een logistieke ramp vandaag, totale chaos door die sneeuw. Heb jij daar allemaal geen last van. Hoe fijn is dat. Geniet van de mooie momenten, het gaat snel voorbij. Veel liefs en kussen.
Hallo Rijk, fijn om te lezen dat je goed aangekomen bent.
Nou, je ligt niet alleen op een kamer! Leve de oordoppen.
We zijn benieuwd of je door gaat reizen naar Sapa of Halong Bai. Geniet van alles en we volgen je graag.
Groeten Ger en Ans
Alle foto's via een gemailde link van Hilde zojuist met Voek bekeken. Goeie indruk gekregen. Er zitten echt prachtige foto's tussen (rotsen in de mist bv). Ben benieuwd waar je nu zit en wat je volgende bestemming zal zijn. Heb je nog tijd om te bloggen of laat het avontuur dat niet toe :) Liefs, XX
Hallo rijk, zo vlak voor het slapen gaan hier in Nederland nog even een welterusten groet. Volg je 'op de voet' via Ed en via je foto's. Ben benieuwd naar je avonturen! Dag, dag en liefs.